Benut de voordelen van Haal Centraal met Onemap

Haal Centraal is een ontwikkeling om de Landelijke Voorzieningen van de Basisregistraties rechtstreeks te kunnen bevragen. Dit is een belangrijke stap op weg naar de het idee “Bevragen bij de Bron” van de Common Ground visie. De voordelen die Haal Centraal biedt zijn duidelijk: altijd de meest actuele gegevens beschikbaar, uitsluiten van fouten en het wegnemen van de noodzaak om met lokale kopie-gegevens te werken. Hiermee wordt bespaard op inzet en kosten van beheer. Haal Centraal is een initiatief van de G5-gemeenten en VNG, VNG Realisatie, Kamer van Koophandel, de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG), het Kadaster en BZK. Zij participeren gezamenlijk in deze ontwikkeling.

Haal Centraal is gebaseerd op API-koppelingen. Momenteel zijn die koppelingen beschikbaar voor BAG, BRK en WOZ. Daarnaast biedt de Kamer van Koophandel ook een API-koppeling voor het bevragen van het Handelsregister. Een API-koppeling voor BRP wordt in de loop van 2022 verwacht.

Haal Centraal en Onemap
raadplegen eigenaren perceel uit BRK

Onemap koppelt Haal Centraal

Haal Centraal en Onemap werken gemakkelijk samen. Met de koppeling van Onemap met de API’s van de Landelijke Voorzieningen (Haal Centraal) past Onemap in de ontwikkeling naar moderne informatievoorziening volgens de visie van Common Ground. Deze koppelingen zijn inmiddels geïmplementeerd voor de eerste gemeentelijke gebruikers.

De software van Onemap is ontwikkeld op basis van API-architectuur. Hierdoor is Onemap uitermate geschikt voor API-koppelingen met externe systemen. Functioneel beheerders kunnen het gebruik van de API-koppelingen zelf configureren vanuit de beheer-functie van Onemap. Dit is generieke functionaliteit van Onemap waarmee naast Haal Centraal API’s ook API koppelingen met andere systemen kunnen worden gemaakt zoals FME Server of PostGIS.

NieuwlandGeo stelt aan de gebruikers van Onemap gebruiksklare rapporten beschikbaar voor bevragingen op de Haal Centraal API’s.

Mogelijkheden en Voordelen

De API’s van Haal Centraal bieden meer dan alleen actualiteit: alle toegankelijke inhoud van de Landelijke Voorzieningen is met de API’s te bevragen. Daarmee kan elke gewenste rapportage op de Landelijke Voorzieningen worden gerealiseerd. Het is zelfs mogelijk om gegevens uit meerdere Landelijke Voorzieningen te combineren in één rapport.

Rechtsreeks benaderen van de Landelijke Voorzieningen biedt een ander belangrijk voordeel: het is niet meer nodig om voor de GIS-viewer een kopie te maken van gegevens uit Landelijke Voorzieningen. Gecombineerd met de SaaS architectuur van Onemap maakt dit de implementatie van Onemap snel, eenvoudig en niet duur.

Haal Centraal en Onempa
raadplegen bedrijfsprofiel uit Handelsregister

Meer weten?

Wilt u meer weten over het gebruik van Haal Centraal in combinatie met Onemap?

Bel Eric Ouwerkerk 06 5376 0952

Of stuur een bericht.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam